Wat is Tai Jiu Jitsu?

Wat is Tai Jiu Jitsu?

Tai Jiu Jitsu is een sport waarbij je leert jezelf te beschermen. Je vergroot jouw weerbaarheid, gezondheid en ook jouw zelfvertrouwen! Hoe vet is dat? Je leert onder andere technieken om jezelf te kunnen verdedigen tegen diverse aanvallen. Denk bijvoorbeeld aan mes- en stokaanvallen, maar ook aan stoten, trappen en vastpakkingen.

Japanse zelfverdedigingssport 

Tai Jiu Jitsu (of T.J.J. afgekort) Japanse zelfverdedigingssport. De betekenis van Tai Jiu Jitsu is “lichaams verdedeging”. De basis van T.J.J. is het traditionele Jiu Jitsu/ Ju Jutsu. Dit komt oorspronkelijk weg bij de krijgskunsten van de Samorai. Zo zijn deze verdeeld in diverse soorten scholen die ieder hun eigen onderdeel behandelde. Op enig later moment is deze kunst naar Nederland toe gehaald en verdeeld in het kersenbloesem systeem. Vanuit hier is de basis van T.J.J. neergelegd. Namelijk door middel van het witte lotus systeem. Wat op later moment Tai Jiu Jitsu ging heten.

De reden is omdat we de oorsprong/basis gehouden hebben en verder zijn gegaan met een aantal combinaties van sporten. Hierbij valt onder andere te denken aan zoals het genoemde Jiu-Jitsu maar ook Karate en Judo hebben er een groot aandeel in. Ook hebben ze daarbij gebruik gemaakt van diverse andere Budo sporen. Dit alles om een sport te creëren die constant uitdagend en innovatief blijft en de T.J.J. blijft aansporen tot een grotere kennis en zelfverdediging.

DE BOND EN DIVERE AANPASSINGEN

In Juni 2018 hebben we er voor gekozen om ons weer bij de bond in te schrijven als sportschool. Zo krijgen we meer toegang tot graderingen en de kennis van de bond en kunnen we de groei binnen het Tai Jiu Jitsu meer waarborgen.  Ook het proeven aan diverse andere Budo sporten wordt zo makkelijker gemaakt.

Verder is er binnen de bond een Rode Leidraad waaraan wij dienen te voldoen. Dit doen wij en zo is de Ebo-No-Kata ook weer terug gebracht.

GRADATIE:

Omdat we met verschillende groepen werken zullen we ook met verschillende gradaties werken. Zo zullen de pupillen veelal met slips gaan werken (band delen). Maar de studenten veelal met banden. Vanaf 16 jaar en ouder zullen wij echt helemaal overstappen op banden. De leeftijden daarvoor kan er nog gekozen worden voor een slip.